Warning: session_start(): open(/var/www/www/helysegek.hu/tmp//sess_cuem3eji42f8co21cs5k08gq65, O_RDWR) failed: Disc quota exceeded (69) in /var/www/www/helysegek.hu/www/main.php on line 22
Somogy megyei hírterjesztő - Húsvéti receptek - A babos-rozmaringos sült báránybordát a kapribogyó teszi pikánssá, míg a boros-tejszínes mártás lágy ízt kölcsönöz a bárányhúsnak.
Belépés
FõoldalKeresésOldalakRegisztrációBelépés

Vintó Kft. - Konyhatechnika

Mária Hotel. Balatonmáriafüred

Sírkő, gránitmunka Fonyód, Marcali

Hírek
Hírek
Somogyi hírek
Település hírek
Balatonboglár
Balatonőszöd
Fonyód
Gyékényes
Igal
Kaposvár
Lengyeltóti
Marcali
Nagyatád
Ságvár
Síófok
Ország-világ
Külföld
Belföld
Gazdaság
Vállalkozói hírek
Gazdasági hírek
Sport
Megyei sporthírek
Sporthírek
Szórakozás
Tudomány & Technika
Egészségpercek
Receptklub
Szilveszteri étkek
Levesek
Saláták
Karácsonyi receptek
Húsvéti receptek
Ázsiai konyha
Desszertek
Olasz konyha
Somogy kultúr
Kiállítás
Muzsika
Színház
A babos-rozmaringos sült báránybordát a kapribogyó teszi pikánssá, míg a boros-tejszínes mártás lágy ízt kölcsönöz a bárányhúsnak. A babos-rozmaringos sült báránybordát a kapribogyó teszi pikánssá, míg a boros-tejszínes mártás lágy ízt kölcsönöz a bárányhúsnak.
2010-03-16 22:16:14

Babos bárányborda

Felforralunk egy liter vizet, egy lábosban felforrósítjuk a húsalaplét. A sütőt 50 °C-ra előmelegítjük.
A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk és 2,5 cm-es darabokra vágjuk. Kevés sóval egy lábosba tesszük, ráöntjük a forrásban lévő vizet, és 5–6 perc alatt puhára főzzük.
Közben egy serpenyőben felolvasztunk az olajban 2 evőkanál vajat. A citromot megmossuk, a héját belereszeljük a serpenyőbe, az egyik felét kifacsarjuk, a levét félretesszük. A rozmaringot megmossuk és a serpenyőbe tesszük. A hőfokot magasabbra állítjuk.
A bordákat megborsozzuk. Amikor a vaj habosodni kezd, beletesszük a húst, alacsonyabbra állítjuk a hőfokot, és a bordákat mindkét oldalukon 4–5 percig sütjük, míg kívülről kissé megpirulnak, de belül még rózsaszínűek maradnak.
Egy másik serpenyőben felolvasztunk 2 evőkanál vajat. A hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, és a vajban mérsékelt hőfokon 5 percig pirítjuk.
A konzerv babot és a zöldbabot egy szűrőkanálba öntjük.
A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, a hagymához adjuk, és 30 másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a babot, megsózzuk, megborsozzuk, és mérsékelt hőfokon kevergetve megmelegítjük.
A báránybordát és a rozmaringot kivesszük a serpenyőből, és a sütőben melegen tartjuk.
A felesleges zsírt leöntjük a serpenyőből, és beleöntjük a bort és a citromlét. Az egészet gyorsan felfőzzük, miközben felkaparjuk a pecsenyelé leragadt sűrűjét. A szaftot fele mennyiségűre sűrítjük.
Közben a lisztet összekeverjük 1 evőkanál vízzel és a húsalapléhez adjuk, amit azután hozzáadunk a serpenyőben lévő szafthoz és felforralunk. Mérsékeljük a hőfokot, és a mártáshoz hozzáadjuk a tejszínt, fűszerezzük, beletesszük a kapribogyót, és anélkül hogy felforralnánk, felforrósítjuk. A bordákat a rozmaringgal visszatesszük a serpenyőbe, felmelegítjük, és a vegyes babkörettel tálaljuk.

Forrás:receptvarázs.hu

Kedvencekbe | Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |

Uszodatechnka Somogy megye, Balatonzamárdi



developed by Centrumnet Systems

Warning: Unknown: open(/var/www/www/helysegek.hu/tmp//sess_cuem3eji42f8co21cs5k08gq65, O_RDWR) failed: Disc quota exceeded (69) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/www/helysegek.hu/tmp/) in Unknown on line 0