Belépés
FõoldalKeresésOldalakRegisztrációBelépés

Vintó Kft. - Konyhatechnika

Mária Hotel. Balatonmáriafüred

Sírkő, gránitmunka Fonyód, Marcali

Hírek
Hírek
Somogyi hírek
Település hírek
Balatonboglár
Balatonőszöd
Fonyód
Gyékényes
Igal
Kaposvár
Lengyeltóti
Marcali
Nagyatád
Ságvár
Síófok
Ország-világ
Külföld
Belföld
Gazdaság
Vállalkozói hírek
Gazdasági hírek
Sport
Megyei sporthírek
Sporthírek
Szórakozás
Tudomány & Technika
Egészségpercek
Receptklub
Szilveszteri étkek
Levesek
Saláták
Karácsonyi receptek
Húsvéti receptek
Ázsiai konyha
Desszertek
Olasz konyha
Somogy kultúr
Kiállítás
Muzsika
Színház
Ez az olasz egytálétel kiválóan alkalmas családi vacsorának, mivel, miután betettük a sütőbe, marad időnk más dolgokkal is foglalkozni Ez az olasz egytálétel kiválóan alkalmas családi vacsorának, mivel, miután betettük a sütőbe, marad időnk más dolgokkal is foglalkozni
2010-04-01 16:53:04

Bárány paprikával és makarónival

Ne aggódjunk, ha nem tudtuk idejében kivenni, mivel a bárányhús annál finomabb, minél tovább puhul. Ciabatta kenyérrel tálaljuk.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 4-es fokozat). Egy nagy, tűzálló edényben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hússzeleteket, és magas hőfokon addig sütjük őket, amíg egyenletesen megbarnulnak (5 perc). Közben többször is megfordítjuk a szeleteket.
Hozzáadjuk a mogyoróhagymát, a sárgarépát, a zellerszárat, a piros húsú paprikát, a fokhagymát, és 3 percig pirítjuk őket. Beletesszük a paradicsomot a levével együtt, a bort, a citromlevet, a babérlevelet és a cukrot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az egészet jól összekeverjük, felforraljuk, és újból átforgatjuk. Lefedve a sütőben puhára pároljuk a húst (kb. 1 óra 15 perc).
Amikor a hús már majdnem kész, a makarónit egy lábas forrásban lévő vízben az újraforrástól számítva 10 percig vagy a csomagoláson található utasítás szerint épp csak puhára főzzük. Leszűrjük, és hozzákeverjük a bárányhúshoz. Megkóstoljuk, és ha kell, utánaízesítjük. Reszelt citromhéjjal és apróra vágott petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk.

Forrás:receptvarázs.hu

Kedvencekbe | Nyomtatóbarát változat | Barátomnak küldöm |

Uszodatechnka Somogy megye, Balatonzamárdi



developed by Centrumnet Systems